Perfect

Wie is er perfect? Jij? Nou ik niet.
Ik ben jarenlang een perfectionist geweest en vond dat anderen mijn kwaliteitsniveau moesten hanteren. Arrogant eigenlijk. Want wie ben ik om te bepalen dat je voor jezelf of voor jouw bedrijf een 10 moet halen terwijl je misschien tevreden bent met een 8.

Leef je leven; over Bore-out & Continue Leren En Groeien (CLEG)

Ze zeggen “het leven is kort, maak er het beste van”. Ik vind het leven helemaal niet kort. En bovendien ben ik ervan overtuigd dat als het jouw tijd is, dan is het zover.

De kunst van het resetten, deel 3

Na mijn twee voorgaande artikelen, met daarin aandacht voor het nut van de competenties Leiderschap en Aanpassingsvermogen en daarmee ook Flexibiliteit, is het tijd om naar de volgende stap te gaan. Hoe pas je deze kwaliteiten toe om nieuwe kansen te zien, te omarmen en te groeien?

Hoe houd ik mijn personeel (en mezelf) flexibel en krachtig? (deel 2)

We zijn druk bezig ons aan te passen aan de nieuwe situatie. In mijn voorgaande artikel schreef ik dat Leiderschap en Aanpassingsvermogen essentiële competenties zijn om succesvol te blijven in deze uitdagende tijden. Dit keer leg ik het accent op Flexibiliteit – Flexibel zijn en blijven. Want soepel reageren op een nieuwe werkwijze, methode of koers, betekent makkelijker jouw doelen halen.

Succesvol blijven in turbulente tijden, deel 1

We leven in turbulente tijden die vragen om ons Leiderschap en Aanpassingsvermogen onder de loep te leggen. De twee belangrijkste competenties voor deze periode. In een drieluik deel ik mijn bevindingen en tips, zodat je ideeën opdoet hoe mensen te motiveren en activeren. In het laatste deel vertel ik je over de kunst van Resetten.

Love the life you live, Live the live you love.

Ik ging met de billen bloot voor het boek “The Only 21 Stories You Will Ever Need to Be Successful in Life & Business”. Waarom? Omdat ik geloof dat liefde voor jouw vak en voor de ander versterkt door kwetsbaarheid en openheid.

Pay back time!

Ik merk in mijn (loopbaan)begeleiding dat mensen het lastig vinden een antwoord te geven op de vraag: Wat wil je?
Terwijl we, vaak van buiten af, druk bezig zijn met het vinden van ‘onze passie’. Hoe kom je daar nu achter?
Misschien helpt het met een meer simpele vraag: Wat zou je willen (blijven) doen als je er niet voor wordt betaald?