Tandem coaching

  • Wij ondersteunen (hoger) management door tweeledig en intensief met de kandidaat aan de slag te gaan m.b.v. twee verschillende echter complementaire coaches die de kandidaat helpen beter te functioneren.
  • ROI = verbeterde prestaties, groei naar een hoger niveau, zicht op eigen talenten en op zichzelf, inzet van sterke kanten, bewustwording van effect van eigen gedrag, toegevoegde waarde voor interne als externe klant, vergroten relativeringsvermogen.
  • Dit ontstaat doordat beide adviseurs (man – vrouw) op verschillende werkgebieden insteken (mensgericht en taakgericht) echter als team opereren. Een coach fungeert als de mental coach voor interpersoonlijke vraagstukken. De andere coach vervult de rol van strategische sparringpartner en organisatieadviseur.

C Level coaching

Met ons succesvol C level traject begeleiden we 1 op 1 een directeur of MT lid. We starten met een Leiderschap ontwikkel assessment. Vervolgens zijn er tien power sessies op basis van Tandem coaching plus we verzorgen individuele maatwerk trainingen. Van Management vaardigheden tot Time Management tot conflicthantering tot communicatieve vaardigheden tot wat nodig of wenselijk is. Parallel loopt een Accountability traject waarbij de leidinggevende elke week of elke twee weken een doel formuleert en deze realiseert.

  • Ambitieus? Zeker.
  • Resultaatgericht? Absoluut.

Het is ongelooflijk wat een groei hieruit voortkomt. Gelukkig werken andere – gepokt en gemazelde – CEO’s / directeuren mee als sparringpartner en expert om het meest uit dit C level traject te halen.

Klik hier om te bekijken welke directeuren mee doen!

Referenties

Referentie Jeffrey Ensing, General manager AFV Water, september 2020

Creëer een omwenteling, maar hoe? Voor mij een prachtig bedrijf 75 jaar actief op de Nederlandse markt, in verval geraakt met beperkt potentieel. Toch met de komende energietransitie een pallet aan mogelijkheden en kansen. Het roer moet om en vechten voor het voortbestaan.

Voor mij een salestijger in hart en nieren geen probleem we gaan ervoor, maar dan. Wie gaat het bedrijf leiden? Het werd tijd de volgende stap te wagen, General manager.

Doe een assessment bij Way2Talent. Vanaf het begin, medio augustus 2019, van mijn kennismaking met Mirella Eickhof ben ik tot nieuwe of andere inzichten gekomen die veel invloed hebben gehad op hoe ik nu in mijn werk sta. Hoewel een eerdere ervaring met een assessment mij enigszins sceptisch maakte, heeft het traject mijn ogen geopend.

Mirella heeft me geholpen te ontdekken wat voor een directeur ik was en wilde zijn.

Ieder bedrijf is anders en hoewel directeuren veel gemeen hebben, vraagt elk bedrijf om competenties die specifiek voor het bedrijf nodig zijn. Naast inhoudelijke specifieke kennis moest ik kunnen inspireren en motiveren. Dit traject heeft me geleerd mijn empathische deel veel meer aan te spreken en hier beter mijn weg in te vinden.

Ja het bedrijft groeit 40% ten opzichte van vorig jaar en heb vanuit het moederbedrijf Dehon complimenten mogen ontvangen voor de ontwikkeling van het bedrijf en mijn rol als directeur. Wat mij nog het meest aanspreekt is de waardering van het personeel. En de kansen die zij krijgen om zich te ontwikkelen en te ontplooien zoals ik dat afgelopen jaar heb kunnen doen en zal blijven doen.

Nog meer weten? Zie deze Casus Pon als referentie voor C Level traject. Of neem gerust contact op om af te stemmen hoe wij kunnen ondersteunen voor makkelijker Leiderschap of te informeren naar onze andere vormen van coaching.