Talent ontwikkeling

Wat zijn de kwaliteiten en de drijfveren van mensen? Wat is hun passie? Hoe kunnen ze hun talenten optimaal benutten en verbeteren? Dat is waar het bij Talent ontwikkeling om draait.

Binnen een traject van Talent ontwikkeling maken we eerst inzichtelijk wat de sterke en minder sterke punten van iemand zijn. Ook achterhalen we wat hem motiveert en wat zijn persoonlijke waarden zijn. Op basis daarvan stellen we een individueel en maatwerk training- en coaching traject voor.

Als werkgever onderscheid je je door medewerkers de mogelijkheid te geven zichzelf te ontwikkelen en te groeien in hun werk. Door ondersteuning te geven bij het waarmaken van die persoonlijke ambities in combinatie met de ambities van de organisatie. Medewerkers bepalen uiteindelijk het succes van de organisatie.

Hoe iemand zich ontwikkelt binnen een bedrijf, hangt af van zijn persoonskenmerken én van de kenmerken van de organisatie. Wij bieden handvatten om de persoonlijkheid, vaardigheden, kwaliteiten, aandachtpunten, het gedrag en de potentie van medewerkers in kaart te brengen en te ontwikkelen. Concreet leidt dit tot het verbeteren van zowel de individuele als gezamenlijke bedrijfsprestaties. Talent ontwikkeling past volledig in de filosofie van Continue Leren En Groeien (CLEG).

Dienstverlening van Way2Talent

  • Assessments (aanname, ontwikkeling, geschiktheid)
  • C level programma’s
  • Coaching en persoonlijk ontwikkeltrajecten
  • Competentiemanagement
  • Loopbaanadvies en outplacement
  • Ontwikkeltrajecten (individueel/groepsgewijs/volledige organisatie)
  • Oplossen HRM vraagstukken
  • Organisatieadvies
  • Potentieel bepaling / management development
  • Talent management m.b.v. talent- en motivatie onderzoek

De core business van Way2Talent is assessments, loopbaaninterventies, Talent ontwikkeling en coaching. Harry van Dijk die samen met Mirella Eickhof in 2010 Way2Talent oprichtte, is met name inzetbaar voor Tandem coaching en HR gerelateerde projecten. Daarnaast werken wij graag samen met diverse adviseurs die al jarenlang deel uitmaken van onze flexibele schil. En met externe directeuren die het C level traject versterken.

Meten of zweten

Het boek Meten of Zweten gaat over Talent ontwikkeling, assessments en zelfreflectie. Het boek is verkrijgbaar bij Managementboek, Bol en via onze Webshop.

‘Meten of zweten’ neemt jou mee in de wereld van het inventariseren van kennis, van vaardigheden van mensen en talentontwikkeling en inspireert talenten en motivatie ten volle te benutten. Het boek richt zich op de CEO, directeur, hoofd HR, hoger leidinggevende of ondernemer en (eind)beslisser.

Het eerste gedeelte van het boek bestaat uit tien hoofdstukken met thema’s als talentontwikkeling, motivatie, de rol van feedback, zelfreflectie, pijnpunten, uitdagingen, doelen stellen en het behalen van resultaten.

Het tweede gedeelte bestaat uit interviews met diverse ondernemers, topsporters en CEO’s waaronder de topman van SPIE. Centraal staan hier persoonlijke ontwikkeling, succes, motivatie en talent.

In het boek zijn meerdere herkenbare praktijkcases opgenomen waar wij oplossingen en handvatten bieden die je mogelijk binnen jouw eigen bedrijf succesvol kunt toepassen.